spark_macbook_header

NEDİR?

Sosyal Medyanın gücünü ve özelliklerini kullanarak kurumunuzun iletişimini güçlendiren ve yönetimini kolaylaştıran bir sosyal paylaşım platformudur.

spark_login  spark_login2

NEDEN SPARK?

İşletmelerin ve kurumların, sosyal paylaşım ağlarının avantajlarını kendi iç organizasyonlarında güvenle kullanabilmelerini sağlar. Bir çok sosyal paylaşım platformunun öne çıkan özelliklerini kullanarak çalışanların önerilerini paylaşmasını, iç eğitimlerin kolay ve etkili olmasını, projelerin daha iyi yönetilmesini, etkinliklerin düzenlenmesini ve duyurulmasını sağlar. Kurum içinde işe yeni başlayan bir çalışanın adaptasyon süresini kısaltır ve aidiyet duygusunun daha çabuk oluşmasını sağlar. Kurum dışından da erişilebilir ve hangi içeriklerin kimler tarafından görüntüleneceğinin ve paylaşılacağının kontrol edllmesine olanak sunar. Ayrıca oluşturulan içeriklerin diğer popüler sosyal ağlarda da istenilirse paylaşılmasına olanak verir.

profile_page  other_profiles

NASIL KULLANILIR?

Spark’i kullanmak tıpkı diğer popüler sosyal ağları kullanmak kadar kolaydır. Kullanıcılar sizi ya da açtığınız bir kategoriyi takip edebilir ve Blog özelliği sayesinde istediğiniz konuda yazıp paylaştığınız içerikler sizi takip edenlerin duvarına anında yansır. Arama yaparak diğer kullanıcıları bulabilir ve takip edip paylaşmaya başlayabilirsiniz. Takip ettiğiniz kullanıcıların içeriklerini beğenebilir, hashtagler kullanarak trend oluşturabilir ve top trendleri görüntüleyebilirsiniz.

notifications  shares_trends

İŞLETMELER VE KURUMLAR İÇİN SPARK HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR?

1 – KURUM İÇİ İLETİŞİM

Kullanıcılar Spark üzerinden kendi kişisel iletilerini gönderebilir, ya da kendi bloglarını oluşturabilir. Kendi kişisel profillerini oluşturabilir, fotoğraf, video, faydalı link ya da güncel yazıları paylaşabilirler. Bu içerikleri beğenebilirler ve yorum yazabilirler. Şirket birimlerinin gönderdiği yeni yönetmelikler vb. gibi önemli duyurular çalışanların duvarlarına anında düşer ve bunların görüntülenme sayıları sayesinde etkinlikleri ölçülebilir. Çalışanlar birbirlerini ya da oluşturdukları kategorileri takip edebilirler. Spark içi mesajlaşmayı kullanarak kişisel ya da çoklu mesaj gönderebilirler. Çalışanlar takip ettikleri aktivitelerden bildirimler sayesinde haberdar olurlar. Paylaştıkları içeriklere hashtagler yaratıp trend oluşturabilir ya da diğer trendleri takip edebilirler. Ayırca şirket yöneticileri top trendleri takip ederek şirket içi sosyal ortam hakkında önemli bilgilere sahip olurlar.

comments  profile_follow_message

2 – KURUM İÇİ EĞİTİM / E-EĞİTİM

Çalışanların kurum içi eğitimlerinde veya uzaktan eğitimlerinde Spark etkili bir şekilde kullanılabilir. Gönderilen sunumlar, videolar, webinarlar sayesinde kullanıcılar mesai saatlerinde ya da mesai dışında bu eğitimleri takip edip yorumlarını yapabilir, eğitimleri paylaşabilir, testler ve sınavlar sonrası ortak değerlendirmelerde bulunabilirler.

categories_likes  dashboard_add_post

3 – WEB KONFERANS/ SUNUM/WEBCAST İMKANI

Web channel özelliği sayesinde daha önceden belirlenen zamanlarda notebook ya da mobil cihazlardan canlı video konferans yapma imkanı ile belirli bir gruba web üzerinden sunum yapılabilir, eğitim ya da konferans verilebilir. Bu sunumlara kimlerin katıldığı, ne kadarını takip ettiği vb. gibi özellikler sayesinde eğitimlerin ya da bilgilendirmelerin etkinliği ölçülebilir.

web_channel  other_themes

4 – PROJE YÖNETİMİ

Şirket projelerinin oluşturulacak kategoriler ve bunu takip eden kullanıcılar sayesinde yönetimi verimli bir şekilde yapılabilir. Proje dokümanlarının paylaşımı, görüşler ve önerilerin beğenilmesi sayesinde iletişimi en üst düzeyde gerçekleştirerek projelerin takibinin ve yönetiminin etkili bir şekilde yapılmasını sağlar.

5 – ETKİNLİK YÖNETİMİ

Şirket içi ve şirket dışı etkinliklerin düzenlenmesinde ve duyurulmasında kullanılır. Etkinlik sonrası kullanıcıların paylaşımları ve yorumları, beğeni sayıları ve oluşturulan hashtaglerin takibi sayesinde etkinlik hakkında en doğru geri bildirimler alınır. Etkinlik sonrası etkinlik fotoğraf ve videolarının paylaşımı yapılarak etkinliğe katılmayan kullanıcıların da bu içerikleri görmesi sağlanır ve sonraki etkinliklere katılımın artmasına yardımcı olur.

6 – İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

Kullanıcı profillerinin diğer kullanıcılar tarafından görüntülenebilmesi sayesinde departmanlar arası iletişimin sağlanması, kurum içi boş pozisyonların, atamaların ve kurum içi eğitimlerin duyurulması gibi olanaklar sayesinde insan kaynakları yönetimine yardımcı olur.

7 – ÖNERİ SİSTEMİ

Çalışanların kurum ürün ve hizmetleri hakkında ya da genel işleyişle ilgili önerilerini rahatlıkla paylaşabileceği bir ortam sağlar. Bu öneriler istenirse kapalı bir kanal aracılığı ile yetkililere ulaşır, istenirse tüm platform tarafından paylaşılır ve alınan beğeni ve yorumlara göre sosyal ortamdaki popülaritesi ölçülebilir. Öneriyi destekleyen hashtagler ile trendler görüntülenebilir.

8 – KURUM HAFIZASI VE ARŞİVİ

Gönderilen ve paylaşılan tüm içeriklerin, dosyaların, video ve fotoğrafların sistemde her zaman erişilebilir olması sayesinde geriye dönük bir kurum hafızası oluşmasını sağlar. Ayrıca bu dosyaların sunucularda tutulması sayesinde kurum arşivi de oluşmuş olur.

Detaylı Bilgi ve Sunum İçin Bize Ulaşın