Site Loader

MEF ÜNİVERSİTESİ WEB SİTESİ YÖNETİMİ VE TASARIMI İÇİN 3 FAKTÖRİYEL’İ SEÇTİ

MEF Üniversitesi Web sitesinin (www.mef.edu.tr) 3 Faktöriyel Bilgi Teknolojileri tarafından geliştirilmesini ve yönetilmesini istedi. MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, yükseköğretimin yenilikçi üniversitesi MEF Üniversitesi’nin yenilikçi Web sitesi yönetimi anlayışının 3 Faktöriyel’in sahip olduğu deneyim ve modern bakış açısı ile yakalanabileceğini iletti. Prof. Dr. ŞAHİN, üniversitesi ve 3 Faktöriyel ile yapılan anlaşmayı aşağıdaki şekilde özetledi:

Muhammed Sahin  meflogo_tr

“1972 yılından bugüne ulusal ve uluslararası alanda Türk Eğitim Sistemi’nin öncü kurumlarından biri olan MEF, eğitim alanındaki misyonunu, farklılık yaratan bir üniversite ile yükseköğretimde sürdürüyor. 2012 yılında İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından kurulan MEF Üniversitesi; yüksek öğretimde yenilikçi eğitim-öğretim modeli, akademik yapılanması, ulaşılabilir yönetim anlayışı ile ilk öğrencilerini 2014 yılında aldı.

MEF Üniversitesi ilk yılında 2014 ÖSYS’de doluluk ve kayda dönüşmede yüzde 98,5 oranla tüm vakıf üniversiteleri arasında İstanbul 2.’si ve Türkiye 3.’sü oldu. 2014 ÖSYS sonucunda kayda dönüşümde yüzde 10’luk başarı diliminden (ilk 100.000 başarı sıralaması) yerleşme oranında ise tüm vakıf üniversiteleri arasında İstanbul 2.’si, Türkiye 3.’sü oldu. MEF Flipped Classroom ile eğitimi dört duvar arasından çıkarttı. Yükseköğretimde örnek oldu. Dünyada çok konuşulan ve büyük yankı uyandıran “Flipped Classroom” eğitim modelini tüm programlarında Türkiye’de ve dünyada üniversite düzeyinde ilk kez uygulayan MEF Üniversitesi, alışkanlıkları değiştirerek eğitimi dört duvar arasından çıkarttı.

Flipped Classroom’un yanında MEF Üniversitesi, 3 + 2, 3 yıl MEF’te 2 yıl yurtdışında anlaşmalı üniversitede (MEF’ten lisans + Yurt dışından yüksek lisans) ve 3 + 1, 3 yılda lisans, istenirse 1 yılda tezsiz yüksek lisans seçeneği ile yükseköğretime yenilikler getirdi.

Tüm bu yeniliklerin dışında MEF Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Programı’nda tamamı yabancı uyruklu okutman ile öğrencilerine fark yaratan bir İngilizce öğrenme ortamı sundu.

Yükseköğretime yenilikler getiren MEF Üniversitesi en önemli tanıtım mecrası olan Web sitesinin yönetimi, geliştirilmesi ve tasarımı Üniversite dinamiklerini iyi bilen 3 Faktöriyel tarafından yapılabilirdi. Dinamik, işine hakim bu ekip ile doğru bir çözüm ortağı bulduğumuzdan eminiz.

3 Faktöriyel Bilgi Teknolojileri kurucu ortağı ve genel müdürü Türkay Palancı ise, toplamda 20 yılı aşan sektör deneyimleriyle, bilişim çözümlerinde yenilikçi bir anlayışa sahip olduklarını ve tamamen kurumların ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi :

turkay_palanci  20141119_111202

“MEF Üniversitesi’yle işbirliğinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. MEF Üniversitesi, kurulduğu günden beri gösterdiği yenilikçi ve modern eğitim teknojileri yaklaşımları ile yakından takip ettiğimiz bir kurum. Özellikle “Flipped Classroom” ile ülkemizde eğitim sektöründe bir çığır açtığını düşünüyoruz. Böyle bir üniversitenin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarının geleneksel metodlar ile karşılanması beklenemezdi. Bu yüzden MEF Üniversitesi’ne “3fCampus – Üniversite Yönetim Bilgi Sistemi” çözümümüzü sunduk. Üniversitenin Web Yönetimi ve Akademik Personel Bilgi Sistemi ihtiyaçları artık bu sistem üzerinden yürütülecek. Web sitesinin tasarımını da “Creative” kanalda çözüm ortağımız Epigra ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdik.

MEF Üniversitesi ile olan bu işbirliğimizi, innovasyon, girişimcilik ve Ar-Ge gibi konularda ortak çalışmalar yaparak uzun yıllar sürdürmeyi planlıyoruz.”

 

EDİTÖR: admin