NEDİR?

Bir üniversitenin ana web sitesinin ve tüm alt web sitelerinin kontrolünün yapıldığı Kampüs Web ve İçerik Yönetim Sistemi, bu sayfaların güncel tutulmaları ve yenilenmelerini hızlandıran ve kolaylaştıran bir yapıya sahiptir.Bu sistem sayesinde  sınırsız sayıda web sitesi ve alt site ya da sayfa oluşturulup yönetilebilir.

Bu sistem, akademik ya da idari birimlerin, kendi içeriklerini (dersler, öğretim elemanları, ders programları, haberler, duyurular vs.) kendilerinin oluşturarak bir veri tabanına yerleştirmeleri esasına dayanır. Web Yönetim Sistemi tarafından oluşturulacak bu içeriklerde yapılacak güncellemeler anında web sayfalarına yansıyacaktır. Bu sayede sınırsız sayıda web sitesi oluşturulabilir ve çoklu dil desteği ile yönetimi kolaylıkla yapılabililir.

AVANTAJLARI

  • Dinamik içeriği ekleyecek kişi (sekreter, asistan vs., öğrenci vs.) HTML, Web Editör, FTP vs. gibi kavramları bilmek zorunda kalmayacaktır. Böylelikle, bölümlerin sayfalarını yapan kişilere bağımlı kalınmayacak, user/passwd ikilisini bilen herhangi bir kişi de istenildiğinde sayfalara müdahale edebilecektir. Her sayfayı editlemek için FTP kullanıcısı açılmak zorunda kalınmayacaktır
  • Web sayfalarında yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncellenmeleri, ilgili birimler tarafından tek elden yapılacağından, aynı bilginin birden fazla alt sitede farklı şekilde yer alması, eski ya da artık var olmayan verilerin sitede yer almaması sağlanacaktır
  • Her içeriğin veri tabanından gelmesi, üniversite ana sayfasında yer alacak “Search” bölümünün detaylandırılması ve daha başarılı çalışmasını sağlayacaktır
  • Birden fazla sitede kullanılabilecek yapıların standardizasyonu ve optimizasyonu (Curriculum,Syllabus,Staff)
  • Güvenlik ve Kontrol
  • Modülerlik
  • Dinamik yapı sayesinde search, log, istatistik, arşiv gibi özellikler.
  • Tasarımdan bağımsız olarak “yaşayan siteler”

WEB YÖNETİM SİSTEMİ MODÜLLERİ

CMS

Üniversite Web Sitesi  ve Diğer alt web sitelerinin oluşturulabilidği ve yönetildiği bölüm (Fakülte / Bölüm / Enstitü / Yüksek Okul / İdari Müdürlük / Araştırma Merkezleri ) Burada oluşturulan içerik tasarımdan bağımsız olarak yukarıda anlatıldığı gibi oluşturulabilir.

BOLOGNA SÜRECİ YÖNETİMİ

Derslerin, içeriklerin, syllabusların, curriculumların oluşturulduğu, adademik personel bilgilerinin oluşturulup web sitelerinde görüntülenebildiği bölüm. Buradaki içerik hem fakülte/bölüm sayfalarında görüntülenir hem de ECTS Guide / AKTS Kataloğu’nda kullanılır.

 

MEDYA GALERİSİ ve BASIN ARŞİVİ

Üniversitelerin etkinliklerini, fotoğraf albümü, basın arşivi ve video galerisi olarak girilebilmesini ve web sitesi üzerinden görüntülenmesini sağlar.

Detaylı Bilgi ve Sunum İçin Bize Ulaşın