Site Loader

ALANYA HEP ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK BİLGİ SİSTEMLERİ ÇÖZÜMLERİ İÇİN 3! BİLGİ TEKNOLOJİLERİ’Nİ SEÇTİ.

ahep ahep_banner

Alanya HEP Üniversitesi, 3 Faktöriyel Bilgi Teknolojilerinin bir Akademik Bilgi Sistemleri çözümü olan “3fCampus” adlı ürününü kullanmaya başlayacak. Bu ürün, Öğrenci Bilgi Sistemi, Kampüs Web Yönetim Sistemi, ECTS/AKTS Kataloğu ve Bologna Süreci Yönetimi, Akademik Personel Bilgi Sistemi ve Medya Galerisi gibi çözümleri kapsıyor.

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Erol Sayın, üniversiteleri ve işbirliğimiz hakkında bilgi verdi :

 “Üniversitemiz bir “Vakıf Üniversitesi” olmakla birlikte, kurucu vakfının mütevelli heyeti yapısı gereği kamusal yararı ön planda tutan bir üniversite. Tarih boyunca hep kent olarak varolmuş, dolayısıyla tarihten gelen kent kültürüne sahip olan Alanya’da, fizibilitemiz ve stratejimizin bir sonucu olarak kentiçi ve butik ölçekli bir üniversiteyiz.

erol_sayin ahep_logo

Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden üniversitemize katılan yetkin öğretim elemanı kadromuzla; alışılagelmiş müfredatlardan farklı çizgi ve yaklaşımdaki derslerle, bir yılda üç dönemden oluşan trimester sistemini % 100 İngilizce eğitimle uygulamaktayız. Kurucu vakfımızın yapısı ve yerel ile bölgesel işverenlerle olan güçlü bağlantılarımızın sağlayacağı olanaklarla her öğrencimiz yaklaşık bir yıllık bir deneyimle mezun olacaktır. Böylece zaten iş piyasasının koşulları gözönünde bulundurularak açılmış Bölümlerimizde öğrenim görecek öğrencilerimiz; Alanya’nın uluslararası ilişkileri ve demografik dokusu, İngilizce eğitim ve ikinci yabancı dil öğrenme olanağı nedeniyle yurtiçinde ve dışında daha rahat iş bulabilecektir.

Lisans öğrencilerimiz Erasmus ve benzeri uluslararası değişim programlarından yararlanarak ortak eğitim dönemlerini veya bir veya iki dönemlerini yurtdışındaki üniversitelerde geçirebilecektir. Ortak diploma yönünde de çalışmalar yapmaktayız. Öncelikle Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle ve Akdeniz odaklı olarak, ikincil olarak Avrupa ülkeleri ile ortak yüksek lisans ve doktora programlarını açacağız, araştırma projeleri gerçekleştireceğiz. Gerek uygulama ve araştırma projelerini gerekse de sürekli eğitim etkinliklerini yürütmek üzere AHEP-EXTERN kuruldu.

 Genç, dinamik ve butik ölçekli üniversitemizin farklı bilgi sistemleri gereksinmesinin karşılanması konusunda, bilişim felsefe ve yaklaşımlarının bizimle uyumlu olduğunu gözlediğimiz ve bu alandaki başarılı deneyimleri olan 3 Faktöriyel Bilgi Teknolojileri firması ile çalışmaya karar verdik. 3 Faktöriyel’le oluşturacağımız sinerjinin; üniversitemizin akademik ve idari yönetsel süreçlerinde verimlilik, etkililik ve üretkenlik hedeflerimize erişmede katma değer sağlayacağına ve bizim ötemizde Türkiye’de hızla genişleyen yüksek eğitim sektörünün bilişim gereksinmelerini karşılamada da innovatif bir örnek oluşturacağına inanıyoruz.”

 Dinamik ve yüksek enerjili bir ekibe sahip olan Üç Faktöriyel Bilgi Teknolojileri şirketinin kurucu ortağı ve genel müdürü Sn. Türkay PALANCI ise, toplamda 20 yılı aşan sektör deneyimleriyle, bilişim çözümlerinde yenilikçi bir anlayışa sahip olduklarını ve tamamen kurumların ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirdiklerini belirterek şunları söyledi :

 “Alanya HEP Üniversitesi, reel sektör ve üniversite arasında organik işbirliğinin önemini farkında olan ve bunu pratiğe geçiren, bölgesel gereksinmeleri küresel vektörlerle harmanlayan, kent olgusuna önem veren ve kendisini içinde yer aldığı tarihi kent Alanya ile özdeşleştiren, yenilikçi bir vakıf üniversitesi. Ülkemizde trimester sistemini TOBB-ETÜ’den sonra ikinci uygulayan, özellikle de bölge kalkınmasına büyük etkileri olacağını düşündüğümüz Alanya HEP Üniversitesi’yle işbirliğinde bulunmaktan öncelikle büyük bir sorumluluk duygusuyla, gurur duyuyoruz. Ayrıca bu işbirliğimizi, innovasyon, girişimcilik ve Ar-Ge gibi konularda ortak çalışmalar yaparak uzun yıllar sürdürmeyi planlıyoruz. Alanya HEP’in kuracağı Eko-Teknopark’ta da işbirliği yapmayı arzuluyoruz.”

turkay_palanci  3faktoriyel

Üniversitede 2014 – 2015 eğitim-öğretim yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Mimarlık; Turizm Fakültesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri ile Turizm İşletmeciliği bölümüne öğrenci alınıyor. Ayrıca Temel İngilizce (Hazırlık sınıfı) ve Modern Diller bölümlerinden oluşan Yabancı Diller Yüksek Okulu da bu yıl faaliyete geçiyor.

EDİTÖR: admin