Site Loader

İzmir Bakırçay Üniversitesi, İki ayrı BAP projesinde geliştirilecek yazılım için bizi tercih etti.

Dr.Öğr.Üyesi Fatma BOZYİĞİT’in “Akıllı Sanayi-Akademisyen Eşleştirme Sistemi” ve Doç.Dr. Selim GÜNÜÇ’ün “Tamamlayıcı Transkript Sisteminin Geliştirilmesi ve Sistemin Etkililiğinin Bilimsel Olarak Değerlendirilmesi” başlıklı projelerin yazılım geliştirme süreçlerini 3faktöriyel yürütecek.

Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır.

ÜNİVERSİTE HAKKINDA

Adını İzmir’deki Bakırçay vadisinden alan İzmir Bakırçay Üniversitesi, Menemen ilçesinde 2016 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Bünyesinde 2016 yılından bu yana fakülte ve yüksekokulları açarak gelişmeye hızlıca başlamıştır. Teknoloji alanında kendini geliştiren ve çağa uygun olarak kendini sürekli yenileyen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Mezunları ile fark yaratmayı amaçlayan bir kurum olan üniversite, sivil toplum kuruluşlarına yardım etmeyi de ilke haline getirmiştir.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, toplumun ihtiyaçlarına yönelik erdemli, bilge ve azimli bireyler yetiştirmeyi kendine misyon edinmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda verdiği kaliteli eğitim ve donanımlı öğrenci kadrosu ile proje çalışmalarında Ar-Ge faaliyetlerini yürütmeyi hedeflemektedir. Bünyesinde lisans eğitimleri için 6 fakülte, ön lisans eğitimleri için 3 yüksekokul, lisansüstü eğitimleri için 1 enstitü ve 1 yabancı dil yüksekokulu bulundurmaktadır. İzmir Bakırçay Üniversitesi “Özel bir Devlet Üniversitesi” sloganıyla kaliteli ve dinamik bir eğitim sunmaktadır. 

İzmir Bakırçay Üniversitesi yatay geçiş için gerekli şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrencilere genç ve dinamik kadrosuyla özel eğitim düzeyinde bir eğitim vermeye hazırdır. Her sene belirlenen kontenjanlar doğrultusunda alım yapan üniversite öğretim süresi 4 yıl olan bölümlerde ilk 2 yarı dönem ve son 2 dönem öğrenci almamaktadır. Öğretim süresi 2 yıl olan bölümlerde ise ilk yarıyıl ve son yarıyılda geçiş kabul etmemektedir. Son zamanlarda hızlı büyüyen ve çok tercih edilen İzmir Bakırçay Üniversitesi akreditasyon uygulamalarına da başlamış bulunmaktadır. Akreditasyon, mezun olan veya okumakta olan öğrencilerin yurt dışında iş veya staj bulabilmesi konusunda birçok kolaylık sağlamaktadır. Akreditasyon, Avrupa Birliği‘ne üye olan devletler ve dünyanın çoğu ülkesinde eğitim denkliği ve diploma geçerliliği sağlar. Yurt dışında kariyer düşünen öğrenciler için akreditasyon hayati önem taşımaktadır. Anabilim dallarının çoğunda ve hemen hemen bütün fakültelerinde akreditasyonu bulunmasından dolayı Bakırçay Üniversitesi çok tercih edilen üniversiteler arasındadır.

EDİTÖR: admin