Site Loader

İster küçük bir işletmeniz olsun ister büyük bir kurumsal firma olun, kaliteli bir insan kaynakları yazılımının faydalarını hissedeceksiniz. Aşağıda insan kaynakları yazılımlarının birbirinden değerli 5 özelliğini listeledik.

Şirketler artık büyürken insan yönetimine bağlı verileri 3fHR gibi uzman İK yazılımları olmadan verimli bir şekilde işleyemez duruma geldiler. İK yazılımlarının birçoğu aşağı yukarı aynı işlevleri yapar fakat onları ayıran fark bu işlevleri hangi karışıklık düzeyinde ve kişiselleştirme ile yaptıklarıdır. Örneğin, 50 çalışanı olan bir şirket ile 1000 çalışanı olan bir şirketin beklentilerini karşılayacak basitlikte ve sağlamlıkta bir sistemin faydaları tartışılmazdır.

İşte 5 İK yazılımlarının sizin için listelediğimiz 5 özelliği:

1. İnsan kaynakları biriminin verimliliğini arttırır.

İK yazılımlarının en hızlı etkilerinden biri, yazılımı kurup çalıştırmaya başladığınız andan itibaren İK biriminizin verimliliği artacaktır. Mesela İK birimi, yöneticilerin aylık veya yıllık olarak hazırladıkları çalışan raporlarını yaptırmak ve toplamak için yöneticilerin peşinden koşmaz ve bu işlem daha sistematik bir şekilde yürür ya da izin talebi ve onaylanması çok daha kolay bir şekilde işler.

2. Çalışanlarınız yaşadığı deneyimden daha fazla keyif almasını sağlar.

Hayatımıza giren her yeni teknolojik gelişme insanların bu ürünlerden daha da verim beklemesine neden olur. Örneğin, telefonu ile otel rezervasyonu yapan bir çalışan izin başvurusunu da telefonu üzerinden yapmak isteyebilir. Bu da şirket sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir konudur. 

3fHR gibi iyi tasarlanmış, kullanıcı dostu bir İK yazılımı, çalışanların İK departmanı hakkındaki algılarını değiştirebilir. Herhangi bir konu üzerinde gerektiğinden fazla zaman kaybı yaşatan bir birimden, teknolojik ve stratejik öneme sahip olan bir birime dönüşmesi içten bile değildir. 

İK yazılımının, Spark gibi kurum içi sosyal medya uygulamalarıyla iç içe kullanılabilmesi şirketinizde çalışanların işte yaşadığı deneyimden daha çok keyif almalarını sağlayacaktır.

3. Tasarruf etmenize yardımcı olur ya da çalışanlarınızın daha farklı konulara yoğunlaşmasını sağlar.

Bir İK yazılımı satın aldığınızda tabii ki belirli bir ücret ödeyeceksiniz fakat orta ve uzun vadede düşündüğünüz zaman yazılımın size kazandırdığı verimlilikle İK biriminizi otomatik hale getirip küçültebilirsiniz ya da iş yükü azalan çalışanlarınızın daha önemli gördüğünüz konular ile ilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

4. Daha sağlıklı kararlar almanıza yardımcı olacaktır.

Çalışanlarınızın verilerini farklı programlarda ya da kullanımı zor İK yazılımlarında tutmanın en büyük sorunu, bu verilerin gerektiği zaman sık sık, otomatik ve doğru bir şekilde gerekli kişilere ulaştırılamamasıdır. İyi bir İK yazılımı, bu verilerin bulunup, analiz edilip, raporlanması konusunda size yardım edip bu işlemleri kolaylaştırmalıdır. Yöneticilerin ve karar mercilerinin doğru zamanda, doğru kararlar vermelerine yardım etmelidir.

5. Mevzuata uyguluğunuzu kolaylaştıracaktır.

Gerekli bütün verileri tek ve güvenilir bir yerde depolayacağınız, yapılması gereken işler için anımsatıcılar gönderip işlerin aksamamasını sağlayacağınız için mevzuata ilişkin işlerin yapılması kolaylaşacaktır.

Tüm bu avantajlardan yararlanmak için siz de 3fHR Sistemimizi kullanabilirsiniz. Detaylı Bilgi ve Demo Sunumu için tıklayınız!

EDİTÖR: admin