Site Loader

Binlerce öğrencisi olan bir eğitim kurumu ya da butik sertifika programları yöneten bir kurumunuz olabilir. Öğrencilerinizin gelişimini test etmek isteyen bir özel ders eğitmeni ya da aynı anda binlerce öğrenciyi test etmek isteyen bir yayın evi olabilirsiniz. Hatta çalışanlarınıza verdiğiniz eğitimlerin verimliliğini ölçmek isteyen bir şirket de olabilirsiniz. Bütün bu kurum ve kuruluşlar, online sınav sistemi yazılımlarının birçok faydasını görebilirler.

Hem değerlendirilen kişiler hem de değerlendiren kurum, online sınav sistemlerinden fazlasıyla faydalanabilir. Hangi yazılımın kullanıldığıyla alakalı olarak sistemi kullananların faydalanması tabi ki farklılık gösterecektir ama değerlendirici kurumun bir sınavı düzenleme ve yürütme yükünden kurtulup bu yükü, 3Faktöriyel gibi online sınav sistemlerinde uzmanlaşmış kurumsal ortaklarına bırakması ilk akla gelen faydalardan biridir.

Aşağıda online sınav sistemlerinin birbirinden değerli 9 faydasını sizler için listeledik:

1. TEKNOLOJİYİ KULLANIN

Teknoloji yaptığımız birçok işte, gerekli araç gereçler ve yazılımlarla hayatımızı kolaylaştırıyor. Örneğin yazılı bir sınavda bilgisayarımızdaki metin düzenleme araçları sayesinde aday, detaylar yerine soruda gerçekten ne istendiğine daha fazla odaklanabilir. Fakat sınavın ana hedefi, adayların küçük detaylara karşı dikkatini ölçmek ise bu tarz araç gereçlerin kullanımı online sınav sistemi yazılımı sağlayıcı tarafından kısıtlanabilir.

2. KOLAYCA YÖNETİN

Kurum ve kuruluşlar online sınav sistemine geçtikten sonra büyük bir yönetimsel yükten kurtulacaklardır. Sınav kağıtlarının basımı, dağıtımı, sınav sürecinde adayların gözetlenmesi, bittikten sonra cevap kağıtlarının toplanıp tek tek değerlendirilmesi her türlü kurum ve kuruluşa büyük bir zaman ve finansal kayıp yaşatır.

3. ZAMANDAN FAYDALANIN

Sınav sonuçları anında öğrenilerek sınava giren kişi ve sınavı yapan kuruluş için zaman kaybını ortadan kaldırır. Aynı zamanda sonuçlar değerlendirilirken daha standardize bir ortam kurularak güvenlik arttırılmış olur.

4. SORU BANKALARINDA KAYBOLMAYIN

Soru bankası oluşturduktan sonra, sınavın içeriğindeki soruları, soru bankasından ister manuel olarak isterseniz de rastgele rahatlıkla seçebilirsiniz. Rastgele seçimlerin adaletli dağılım sağlaması sayesinde sınav içerisinde ki soruların zorluk seviyelerini belirleyebilirsiniz.

5. KARBON AYAK İZİNİZİ DÜŞÜRÜN

Kağıt kullanımının ve lojistiğin az kullanılmasıyla beraber daha çevreci bir yol tercih etmiş olursunuz.

6. UZAKTAN SINAV YAPIN

Sınıfların ve diğer sınav alanlarının sınırlandırmasından kurtulup dünyanın her yerindeki adaylarınıza çok düşük maliyetlerle sınav yapabilirsiniz.

7. GÜVENLİKTEN YARARLANIN

Yeni nesil güvenlik teknolojileri sayesinde güvenle sınav yapın. Bütün online sınav sonuçları, aday bilgileri dijital olarak saklandığı için ileriye dönük güvenlik endişelerini minimuma indirin.

8. KALIPLARIN DIŞINA ÇIKIN

Adaylarınıza, klasik kağıt kalem kullanılarak yapılan bir sınavda sorulması mümkün olmayan tipte sorular sorabilirsiniz. Örneğin; cevabını ses kaydı veya video kaydı olarak aldığınız sorularla sınav katılımcılarının yaratıcılığını test edebilirsiniz.

9. DETAYLI RAPORLAR ALIN

Sistemin otomatik oluşturacağı çeşitli istatistikler sayesinde bir kişinin veya bütün bir sınıfın gelişim grafiği, konulara bağlı performansları çok rahat bir şekilde gözlenebilir.

Tüm bu avantajlardan yararlanmak için siz de 3fexam Online Sınav Sistemimizi kullanabilirsiniz. Detaylı Bilgi ve Demo Sunumu için tıklayınız!

EDİTÖR: admin

One Reply to “Online Sınavların Yararları”

Comments are closed.