Site Loader

Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren ancak kamuoyu tarafından bilinmeyen endüstri üretim alanlarında üreticilere sağlık, kalite ve sertifikasyon konusunda destek veren ve Kanserle Dans, Umut Atölyesi gibi projelere imza atan Sağlıkta Kalite Derneği, kurumsal Web Sitesi Yönetimi, Aidat, Bağış, Kampanya Bağışları ve Üye yönetimi konularındaki dijitalleşme sürecinde 3Faktöriyel’i seçti.

3faktöriyel olarak, İzmir’in en iyi Sivil Toplum Kuruluşu olan ve AB tarafından hibe desteği almaya hak kazanan STK ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluyuz, gururluyuz.

SağKal ise işbirliğimizi Sosyal Medyada yaptığı açıklamada böyle duyurdu :

“Derneğimiz, 2019 yılından itibaren Avrupa Birliği projesiyle girdiği “Kurumsal Kapasite Geliştirme” yolculuğunda, pandemi şartlarıyla da önemi bir kat daha artan ve sivil toplum dahil tüm sektörler adına kaçınılmazlığı ortaya çıkan “Dijital Dönüşüm” süreçlerinde çözüm ortağı olarak 3Faktöriyel Bilgi Teknolojileri firmasını seçti. Toplamda 20 yılı aşan sektör deneyimleriyle, bilişim çözümlerinde yenilikçi bir anlayışa sahip olan ve Türkiye’nin önde gelen kurum ve yüksek öğrenim kurumlarına da Dijital Altyapı, E-Öğrenme Platformları, Web Sitesi hizmetleri sunan ve tamamen kurumların ihtiyaçlarına göre “kişiselleştirilmiş” çözümler geliştiren 3Faktöriyel firmasıyla anlaşmamızın her iki tarafın iş geliştirme süreçlerine katkı sağlamasını ve hayırlı olmasını diliyoruz. “

SağKal Hakkında

Sağlıkta Kalite Derneği “SağKal” 9 Eylül 2005’te İzmir’de kuruldu.

Kuruluşunun ilk yılından itibaren TSE, İSKD gibi kuruluşlarla ortak toplantılar düzenleyerek sağlık ve kalite odaklı çalışma alanlarını, eksiklikleri, proje fırsatlarını ve toplum sağlığını ilgilendiren konuları inceledi, değerlendirdi.

O yıllarda Türkiye’de sağlık sektörünün gündemine yeni girmeye başlayan JCI, ISQua gibi kurul ve kurumların kalite standartları ve sertifikasyon süreçlerini yakından izleyen SağKal, bu konuda Türkiye’nin ilk eğitim veren kuruluşları arasında yer aldı.

SağKal, bu çalışma döneminde toplum sağlığınıdoğrudan ilgilendiren ancak kamuoyu tarafından bilinmeyen endüstri üretim alanlarında üreticilere sağlık, kalite ve sertifikasyon konusunda destek vererek etkin faaliyetlerde bulundu.

2013’ten itibaren bireyden topluma ilerleyen projelere de yönelen SağKal Kanserle Dans projesini başlatarak Umut Atölyesi Evleri’ne uzanan yolun temelini attı.

2015’ten itibaren kamu, sivil toplum ve medya kuruluşu, yerel yönetim, üniversite ve gönüllülerle işbirliğini genişleten SağKal, eğitimler, konferanslar, kampanyalar, yarışmalar ve sanat etkinlikleriyle Umut Atölyesi projesini geliştirdi, 4 M metafor eğitimleri ile kanser hastalarının ve yakınlarının hayatlarına doğrudan destek verebilecek stratejik adımlar attı.

11 Mayıs 2016’da Umut Atölyesi Projesi’nin ilk adımı olan Kahramanlar Umut Evi açıldı. Aynı yıl 9 Ağustos’ta açılan Balçova Umut Evi ile SağKal ve proje ortakları kanser hastalarının tedavileri için çok önemli bir desteği sağlamaya başladılar.

2017’de Ulusal Ajans akreditasyonu kazanan SağKal 2018’de AB Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Türkiye’deki 38 STK arasına girerek hizmet gücüne güç kattı.

EDİTÖR: admin