Site Loader

Sivil toplum örgütlerini sosyal ve finansal yönden güçlendirme motivasyonuyla kurulan BiDestekol platformu, 3faktöriyel’in bir yıl boyunca yürütülen yazılım çalışmalarını Ekim 2020’de tamamlamasıyla tüm fonksiyonlarıyla dernek ve vakıflara destek olmaya başladı. 

BiDestekol, iki kadın sosyal girişimci Hüray Böke ve Av. Seren Sapmaz tarafından 2019 yılında kuruldu. 3faktöriyel tarafından yazılım çalışmaları gerçekleştirilen web portalı, http://www.bidestekol.com adresinde yayına girdi.

BiDestekol web portalında üye sivil toplum örgütlerine, bağış ve yardım toplama, üye aidat yönetimi gibi finansal yönden kolaylaştırıcı özelliklerin yanında bilgilendirici ve üçüncü sektöre öncülük eden blog yazıların yer aldığı BiBlog ile sivil toplum haber ve duyuru bölümleri yer alıyor. Ayrıca, sivil toplum önderlerinin sahadaki önemli deneyimleri ve görüşlerini aktardıkları STK Destek Atölyeleri ile sivil toplumun buluşma noktası olması BiDestekol’un benzer platformlardan ayıran özelliklerden biri. Bir diğer ayırt edici özelliği ise proaktif olması, özel günlere ve üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan sosyal medya dayanışmalarıyla etkili iletişim ve kaynak geliştirme stratejileri geliştirebilmesi.

BiDestekol genel müdürü Hüray Böke, İş Bankası ile imzalanan protokol ile Bankanın bir yıl süreyle STKların sanal POSlarından sabit ücret almayacağını, BiDestekol’un da STKlara aylık üyelik ücreti konusunda aynı politikada olduğunu belirterek,  platformun tüm fonksiyonlarının devreye girmesiyle birlikte sivil topluma tüm yönüyle destek olacaklarını söyledi.

Ayrıca Hüray Böke, 3faktöriyel ile olan iş birlikleri hakkında şunları söyledi “3faktöriyel ile bir yıldan uzun bir süredir çalışıyoruz. BiDestekol’a hayat veren projeye birlikte imza attık. Yazılım projeleri her zaman zorluklarla doludur. Biz de geleneği bozmadık, birlikte pek çok zorluğa göğüs gerdik. Bu süreçte yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşımları hiç bozulmadı. Bazen bizim talebimizden daha fazlasını yapmak için çalıştıklarını gördük. Uzun vadeli çözümler onlar için her zaman daha önemliydi, hiçbir zaman günü kurtarmaya yönelik çözümler içerisinde olmadılar. Sevgili Türkay Palancı’ya projenin koordinasyonundaki destekleri için, Sevgili Melih Yenel’e tüm olasılıkları masaya yatıran titizliği ve geceli gündüzlü yoğun çalışmaları için ve 3faktöriyel ekibine tüm emekleri için sonsuz teşekkürler.”

3faktöriyel kurucu ortağı ve genel müdürü Türkay Palancı ise, “Öncelikle böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduk. Bidestekol.com, harika bir sosyal girişimcilik örneği. Bu projenin tüm yazılım süreçlerini yürüttük. Özellikle e-ödeme sistemleri konusunda İş Bankası ile güzel bir işbirliği yaparak STK’lar için bağış, aidat ödeme, düzenli bağış ve aidat ödeme, kampanya oluşturup bağış alma konularını kolayca hallettik. Uzun soluklu bu projenin tüm STK’lar için hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

EDİTÖR: admin